Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Tip: Aardappelen, rijst of pasta?

Geschreven door Afvallen met Anne op June 1, 2012

In Nederland wordt bij avondmaaltijd vaak aardappelen, rijst of pasta gegeten. Er wordt ook wel eens gekozen voor een andere zetmeelbron zoals risotto of couscous. Dit is alleen aanzienlijk minder. Daarom ga ik in dit artikel in op aardappelen, rijst en pasta. Er is namelijk een groot verschil in energie tussen deze producten. Eet jij wel eens een andere zetmeelbron bij de avondmaaltijd en wil jij hier meer over weten? Reageer dan gerust op dit artikel!

Aardappel is de winnaar!
Aardappelen bevatten aanzienlijk minder calorieën dan rijst of pasta. Kijk maar eens naar de onderstaande tabel. Het scheelt per portie wel bijna 150 calorieën! Het grote verschil in hoeveelheid rauw product komt omdat zowel pasta als rijst veel water opnemen tijdens het koken. Rijst en pasta worden bij bereiding ongeveer twee tot zelfs tweeënhalf keer zo zwaar! Daardoor heb je per persoon maar een kopje rauw product nodig, wat gelijk staat aan 75 gram.

Product Calorieën
Aardappelen (150 gram rauw product) 114
Rijst (75 gram rauw product) 262
Pasta (75 gram rauw product) 263

Blijf variëren
Betekent dit nou dat je rijst en pasta uit je menu moet schrappen? Nee hoor, gelukkig niet! Variatie is belangrijk om van alle voedingsstoffen voldoende binnen te krijgen. Bovendien houdt variatie het eten leuk. Iedere avond aardappelen op het menu gaat tegenstaan. Een slanke maaltijd bevat tussen de 400 en 500 calorieën. Let er dus op als je pasta of rijst eet dat de rest van de maaltijd slank is zodat je hier niet bovenuit komt. Kies voor een mager stukje vlees, gebruik niet teveel bereidingsvet en eet er lekker veel groente bij!

Bron: dieetinzicht.nl

Sluit het abonnement Afvallen met Anne af en ontvang elke week heerlijke dagmenu's. Bovendien krijg je toegang tot alle artikelen en extra slanke recepten. Tot slot geef ik jou advies op maat. Zo bezit jij alle tools om succesvol af te slanken!
Onbekend
June 1, 2012 om 16:07
Dat wordt morgen dan toch echt een kilootje aardappelen meenemen bij de winkel. Voor dat grote verschil wil ik best wat vaker aan de aardappel!
June 6, 2012 om 06:27
Wij eten door de weeks (ma-do) eigenlijk altijd aardappelen. Voor het gemak (vriendlief kookt dan en vind AGV makkelijker dan pasta's en rijstgerechten) maar ook omdat het minder kcal. bevat.
Pasta en rijst enzo eten we meestal in het weekend, maar ik heb me inmiddels wel aangeleerd om een flinke bak groente te nemen met een klein beetje vlees en een klein beetje rijst/pasta o.i.d. Door lekkere marinades en kruiden te gebruiken wordt het geheel erg smaakvol!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden